SPA-sallad
Receptet är hämtat från senaste numret av Buffé (ICA:s stamkundstidning). Frächt och gott men säkert ännu godare en varm sommarkväll!

För 4 portioner:
2 dl helt dinkelvete (vi hade matvete)
1 rödlök
2 avocado
2 blodgrape
2 gurka
½ kruka koriander eller persilja (vi hade cirka 1 dl hackad persilja)
3 msk pumpakärneolja eller kallpressad rapsolja (vi hade såklart vanlig rapsolja)
1 msk balsamvinäger
1 dl kalamataoliver
flingsalt
nymalen svartpeppar
Skivad rökt kalkon
1. Skala och strimla löken. Lägg den i kallt vatten cirka 15 min för att få en mildra smaken.
2. Koka dinkelvetet enligt anvisningen på paketet. Låt svalna.
3. Dela och kärn ur avokadorna. Gröp ur avokadeköttet och skär i skivor. Dela och skär ut hinnfria grapeklyftor. Skala gurkan, skär den på längden och kärna ur. Skär den i skivor. Hacka persiljan (om den inte är färdighackad).
4. Blanda frukt, grönsaker och koriander/persilja med olja och balsamvinäger. Salta och peppra väl. Rör i dinkel och garnera med oliver. Servera gärna med några skivor rökt kalkon.
Fridas kommentar: För en nybörjare låter det kanske krångligt men det var faktiskt ganska enkelt! Det enda som tog lite tid var att få av hinnorna från grapefruktklyftorna (men det är ändå ingen lång tid det handlar om). Testa!

För 4 portioner:
2 dl helt dinkelvete (vi hade matvete)
1 rödlök
2 avocado
2 blodgrape
2 gurka
½ kruka koriander eller persilja (vi hade cirka 1 dl hackad persilja)
3 msk pumpakärneolja eller kallpressad rapsolja (vi hade såklart vanlig rapsolja)
1 msk balsamvinäger
1 dl kalamataoliver
flingsalt
nymalen svartpeppar
Skivad rökt kalkon
1. Skala och strimla löken. Lägg den i kallt vatten cirka 15 min för att få en mildra smaken.
2. Koka dinkelvetet enligt anvisningen på paketet. Låt svalna.
3. Dela och kärn ur avokadorna. Gröp ur avokadeköttet och skär i skivor. Dela och skär ut hinnfria grapeklyftor. Skala gurkan, skär den på längden och kärna ur. Skär den i skivor. Hacka persiljan (om den inte är färdighackad).
4. Blanda frukt, grönsaker och koriander/persilja med olja och balsamvinäger. Salta och peppra väl. Rör i dinkel och garnera med oliver. Servera gärna med några skivor rökt kalkon.
Fridas kommentar: För en nybörjare låter det kanske krångligt men det var faktiskt ganska enkelt! Det enda som tog lite tid var att få av hinnorna från grapefruktklyftorna (men det är ändå ingen lång tid det handlar om). Testa!
Kommentarer
Trackback