Fisk med cashewnötter

En gammal goding idag igen. Kika här! Och som sist så vill jag poängtera att denna rätt blir lite torr om man gör till matlåda dagen där på. Men ikväll var det riktigt gott! Matvete till såklart.

/F

Ingen ordning

Nej. Det är verkligen inte det. På tider och mat och sånt. Men jag lever livet och har trevligt. Idag blev det gymmet med J efter jobbet, och sen en baguette med skagenröra och lite bosses glass på det. :) Sambon fick en wok (färdiga frysta grönsaker, nötkött, nudlar, creme fraiche, soja och sambal oelek), så det blir lunchen imorgon.

Igår åt vi annars nåt gott! Paj med köttfärs, purjolök och ädelost. En riktig favorit! Pajskalet: 100 g smör, 3 dl mjöl och 2-3 msk vatten. Förgrädda i 200 grader ca 10 minuter. Fräs 200-400 g nötfärs, fräg också en hackad purjolök. Riv ädelosten med en gaffel, blandra med färsen, löken, 2 dl mjölk, 2 msk vetemjöl, salt och peppar. Fyll skalet och grädda ca 20 min. MUMS!

/F

Mild tomatsoppa med tortellini



Fredag ikväll och det blev snabblagat halvfabrikat a la alltommat.se, receptet finns här. Rätt okej faktiskt. Mer tid för annat. :)

/F

Salig röra och paprikafisk

Ikväll har jag varit på afterwork igen! Blev grillat bröd med en så kallad salig röra (räkröra, varmrökt lax och sallad). Till det ett glas vin och en kiwidrink! Friskt och gott! (Lättdrucket. ;)

Sambon lagade paprikafisk. En favorit i repris.



Nu är jag trött.
/F

Dagens

Dagens: flygande jakob med pasta. Jag brukar försteka små bitar av kyckling (åtminstone nästan helt) och bacon innan jag lägger det i en ugnssäker form. Ovanpå det först en skivad banan på sambons halva av formen, sedan en röra med en förp vispad mellangrädde (eller riktig grädde om man vill vara ännu onyttigare/godare), cirka 1-2 dl chilisås, salt och peppar. Överst häller jag saltade jordnötter. Gratinera i ca 225 grader i 15-20 minuter. Otroligt gott! Traditionellt är det väl kanske en risrätt men eftersom jag inte äter ris, och inte var sugen på matvete idag, så funkade det utomordentligt med pasta istället. Lycka till!

/F

Kålrabbigratäng med rökt skinka



Niklas från SVT:s Niklas mat bjuder på detta recept. Kika här! Det var mycket gott och faktiskt inte särskilt krångligt att göra, men jag fick koka potatisen och kålrabbin 5 min extra för jag tyckte att den var för hård annars. Och det blev ändå al dente. Så det kan ju vara ett tips. :)

/F

Lins- och tomatpanna

Tro det eller ej men jag är PIGG! Trots en lång dag på jobbet, trots dåligt med sömn. Men bitarna börjar nog att falla på plats och jag spenderar min lediga tid på en massa trevliga saker! Nu är det bara träningen som ska få en given plats igen.

bild från arla.se



Kvällens middagstips är pasta med lins- och tomatpanna. Det är rätt okej gott även om jag kanske inte är riktigt lika stormförtjust som sambon. Med tanke på att det tar en kvart att laga är det dock klart godkänt.

/F

Superhelg

Har gjort en massa bra saker och ätit en massa gott. Igår stog bl.a. bakning på schemat vilket resulterade i gott fika med nougatkaka och kolakakor. Kvällsmaten blev en varm tomatsoppa från Kelda med nybakat valnötsbröd, ost, skinka och solrosskott. En kanna te till det så var kvällen gjord. :)



Kränlunch idag och ikväll blev det rårakor med cilikeso. Enkel mat. Inte så dumt när man vill lägga tiden på annat.

Dagens tips är för övrigt beverys.blogg.se, var jag hämtade alla mina bakrecept denna helg.

/F

Currysås

Finhacka en liten gul lök, fräs den några minuter i 2 msk smör. Häll på 1.5-2 tsk curry och fräs med i ytterligare några minuter. Ha sedan på 2,5 msk vetemjöl, rör runt och tillsätt sedan 4 dl hönsbuljong lite i taget. Låt koka ihop 3-4 minuter. Klart!

Kyckling och vegetariskt

Sambon lagade vegetariska enhiladas när han var ensam häromkvällen! Jättegott var det! Det kommer vi absolut att göra igen. Igår kväll blev det afterwork så då blev det utemat igen, fish and chips denna gång. Inte så tokigt. Till lunch idag blev det en matlåda med min bästa lax!

Ikväll blir det hel kyckling i lergryta (kolla i en receptbok, t.ex. Vår mat), ris (eftersom det blev lite kvar i påsen som jag faktiskt köpte till examensmiddagen med familjen) och en hemgjord currysås. Får slänga upp recetet på såsen lite senare.

Trevlig kväll och helg!

/F

Reprismat nu igen

Denna gång fiskpanetter (färdiga), kokt potatis och en remouladsås på 2 dl creme fraiche, några matskedar majonäs, några matskedar bostongurka, salt och vitpeppar. Enkelt. Så blir det när man försöker komma igång på jobbet. Skön löprunda idag också. Men konditionen behöver bli bättre. :)

Rekryteringsmöte imorgon så då blir det middag på stan. Får se vilken av rätterna på listan som sambon fixar, slänger upp recept när jag har ätit det till lunch på torsdag.

/F

Spagetti och köttfärssås (igen)

Överlevde första jobbdan. Hinner dock inte skriva nåt recept. Ta ditt bästa eller titta tillbaka om du hittar nåt!

/F

I'm back!

Ett långt uppehåll blev det. Men nu har jag hunnit med både tenta, jobbintervju, renovering, examensfirande, Rebeckabesök och familjebesök. Och så har jag fått jobb. :) Men nu är jag alltså tillbaka. Har ätit mycket mat och god mat sen sist, men de recepten får komma nästa gång jag gör dem. Ikväll bjuds dagens iddag: kikärtsbiffar med bulgur och tsatsiki. Receptet på biffarna finns här. Jättegoda och de höll ihop mycket bättre än vad falafel brukar göra. Tsatsikin idag blev av 5 dl turkisk yoghurt, en riven och urvattnad gurka, två vitlöksklyfto, 2 ts Krusmyntagårdens tsatsikikrydda, 1 tsk vitvinsvinäger och 1,5 msk olivolja. Gott!

Biffarna var gjorda på två burkar färdigkokta kikärter så det var otroligt enkelt att göra.

Vi ses!

/F

Ravioli för trötta pappor blir ravioli för trött Frida

Receptet kommer från en kokbok av Leila. Så himla enkelt och så himla gott. För fyra portioner: häll två burkar ravioli i en ugnssäker form, skiva två mozzarellaostar och lägg över. Häll på några droppar tabasco, flingsalt och peppar. Gratinera i 200 grader ugn i ca 20 min. Servera med en god grönsallad.

Imorgon börjar hemtentan. Får se hur mycket jag hinner hit..

/F

Fiskpanetter, potatis och remouladsås

Hemgjord sås: 3 delar creme fraiche, 1 del majonäs, 1 del bostongurka, salt och vitpeppar. Färdig fisk och bara att koka potatis. Lång dag, lång helg. Imorgon börjar en lååång vecka.

/F

Om

Min profilbild

á la Frida

Hämta idéer till middagen! Jag skriver ner vad jag själv lagar. Enda regeln är att om du vill skriva av ett recept som du tycker om, så måste du lägga till ett "á la Frida". Smaklig måltid!

RSS 2.0