Övergångsskede

Jag befinner mig just nu i övergången mellan två liv. Och i övergången blir det dubbelt arbete. Detta innebär att jag avslutar mit pluggliv med praktik inklusive en massa rättning, uppladdning inför hemtentan nästa vecka som jag borde läsa till redan nu men inte hinner, samtidigt som jag söker och borde söka flera jobb. Jag är alltså på väg till mitt liv som yrkesverksam.

Idag är också en mellandag vad gäller träning. Då kan man passa på att laga mat som tar lite längre tid. Ikväll blev det därför köttgryta med morötter och kålrot serverat med kokt potatis och lingonsylt. Köttgrytan: bryn grytbitar av nöt. Slå på cirka 5 dl vatten, en bulkjongtärning och ett lagerblad, låt koka så länge som möjligt (gärna en timme minst). När det är cirka 10-15 min kvar: tillsätt två morötter i tjocka skivor, koltor i tärningar, drygt 1 dl rött vin och 2-3 msk tomatpuré. När allt kokat klart salta och peppra samt red gärna med lite redning om du vill ha tjockare sås. En god och enkel köttgryta som blir godare och med mörare kött ju längre den får koka.

Trevlig kväll!
/F

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0