Favorit i repris: tacopaj. Även äppelpaj.



Dagens midag är alltså en tacopaj. Förgrädda ett pajskal (3 dl mjöl, 100g margarin, 2-3 msk vatten), fyll med lök och köttfärs som är stekta och smaksatt med tacokrydda. Blanda ihop en liten burk creme fraiche, nån matsked majonäs, pressad vitlök efter smak samt lite vitpappar. Lägg blandningen ovanpå köttfärsen. Skiva några tomater och plasera överst, ha till sist på ost. Tillaga i 200 grader ugn till osten smält och fått färg. Pajen serveras med en grönsallad.

Till eftermiddagsfika blev det idag äppelpaj med gammeldags vaniljgräddglass. 4 äpplen täcktes med en smet: Smält först 150 g margarin, rör i tur och ordning i 1 tsk bakpulver, 1 dl socker och 3 dl vetemjöl. Grädda i 175 grader ugn i cirka 30-40 minuter eller tills pajen fått en gyllene färg. Smörj också formen innan du lägger i äpplena. Krydda gärna äpplena med lite kanel.

/F

Kommentarer
Postat av: Jennie

Åh fy vad hungrig man blir... Sugen på äppelpaj också. Tur att vi snart har en hemmagjord pizza på bordet ;P



Är ju tyvärr sjuk så jag kan inte träffa dig i helgen =( Verkligen synd. Men vi syns väl på måndag?

2010-02-12 @ 16:57:01
URL: http://metrobloggen.se/JeC
Postat av: Frida

Vi ses absolut på måndag! Så du får se till att bli frisk tills dess! Många kramar

2010-02-12 @ 23:32:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0