Världens enklaste fisk
Receptet kommer ursprungligen från svärmor och är helt enkelt ett väldigt bra släng-ihop-recept. I förhållande till arbetsinsatsen får det absolut betyget 5/5, annars kanske 3-4.
För 4 riktiga portioner behöver du:
1 block vit fisk, ex sej (400 g)
1-1½ förp matlagningsgrädde (á 2,5 dl) (Mängden beror såklart på hur mycket sås du vill ha)
Ketchup
Ev tomatpuré (om du vill ha mer smak och mindre socker)
Senap
Italiensk salladskrydda (ganska mycket)
Salt
Vit- och/eller svartpeppar
Skär fisken i mindre bitar, lägg i smord form. Vispa ihop resten i en skål och smaka av ordentligt så att det inte smakar för lite. (Det ska vara mer ketchup än senap.) Häll såsen över fisken och tillaga i ugnen, 225 grader ca 25 min (med halvtinad fisk).
Servera med ris. Vitkålssallad (vitkål+dressing) är också gott till.
Om du testar får du gärna skicka en kommentar med ditt betyg!
/F
OSB! En uppmaning från naturvetaren är att INTE köpa ickekravmärkt torsk! Om du vill få koll på vilka fiskar som är okej att äta rent miljömässigt sett så kan du gå in på wwf.se och söka på "fisk till middag" så finns det en fiskguide till höger på sidan. (Sej är såklart helt okej!)
Kommentarer
Trackback