Köttfärssås och spagetti

Lånad bild = ful tallrik :)
Dagens variant heter egentligen "Italiensk köttfärsröra" och är lite lyxigare än vår vanliga kössfärssås (som både är billigare och går fortare att laga). Till 4-5 personer:
2 hackade gula lökar
2 finhackade vitlöksklyftor
400 g köttfärs (nötfärs)
1 burk krossade tomater (á 400 g)
1 söndersmulat lagerblad
1 buljongtärning
1 dl vatten
2-3 msk tomatpuré
1 tsk italiensk salladskrydda
Fräs lök och vitlök i lite olja, ha sedan i färsen och fräs en liten stund till. Häll därefter i resten. Koka i 1 - 1 ½ timme under lock (i en vid gryta). Häll mot slutet i ½ - 1 dl rött eller vitt vin (vi brukar ha rött) och koka ytterligare 5-10 min. Ha till sist i 1-2 tsk smulad oregano eller basilika. Servera med spagetti och gärna parmesan. Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback