Spagetti och köttfärssås
Ikväll gjorde jag en lite annorlunda köttfärssås mot vad vi brukar! Och det blev riktigt gott! Jag började med att hacka en gul lök och skiva cirka 400-500g färska champinjoner. Detta frästa jag tillsammans i smör en ganska bra stund (vattnet fick gå ur och koka in + lite till). Tog sedan ur det ur grytan och fräste istället köttfärsen (jag hade 200g, vi brukar ha ganska lite trots att vi gör för fyra portioner, och istället fylla ut med annat, idag svamp). Hällde sedan tillbaka svampen i grytan. Hällde på kanske drygt en halv dl tomatpuré som fick fräsa med några sekunder, sedan på med 2,5 dl matlagningsgrädde, ett par tsk soja och nån dl mjölk (fick även reda med lite mjöl för att få såsen lite tjockare). Tillsatte även några msk chilisås (inte sweet chili). Salt och peppar på det efter smak.
Jag har fått lära mig att man inte äter sås på sås, dvs ketchup på t ex köttfärssås, men M "förstörde" ändå sin mat med det. Jag åt utan och njöt! Riktigt krämig och god sås med mycket svampsmak. Testa!
/F
Jag har fått lära mig att man inte äter sås på sås, dvs ketchup på t ex köttfärssås, men M "förstörde" ändå sin mat med det. Jag åt utan och njöt! Riktigt krämig och god sås med mycket svampsmak. Testa!
/F
Kommentarer
Trackback